Actrița Ioana Ginghină a reprezentat România la cel mai mare festival dedicat diversităţii culturale şi copiilor din mediile devaforizate, BraveKids din Polonia.

În cadrul festivalului au fost invitate 19 ţări – Maroc, Georgia, Ucraina, Mexic, Slovacia, Uganda, Spania, Moldova, India, Estonia, Israel, Italia, Iran, Brazilia, Polonia, Nepal, Macedonia, Indonezia și România.
Timp de o lună, 122 de micuţi artişti au lucrat câte 8 ore pe zi pentru cel mai mare spectacol de muzică şi dans din toate culturile lumii prezente în proiect.

Echipa Ioanei Ginghină împreună cu fetiţa ei, Ruxandra şi 5 micuţi artişti de la Fundaţia Principesa Margareta a României au trăit experienţe de neuitat timp de 1 lună.  Curajoșii artiști de la Fundația Principesa Margareta a României care au vârste cuprinse între 11 și 13 ani (Alexandra, Ana, Dacian, Daniela și Valentina) sunt pasionați de pictură, de dans, literatură și acum și de actorie.

Copii din diferite ţări formau o grupă care era coordonată de instructori, actori profesioniști. Tehnica prin care copiii au creat acest spectacolul a fost “Kids teach kids”. Micuţii artişti au învăţat unii pe altii dansurile şi melodiile din spectacol, reprezentative culturii lor, instructorii intervenind doar la succesiunea momentelor pe scenă.
Pentru Ioana Ginghină, experienţa a fost una de neuitat motiv pentru care îşi doreşte să organizeze şi în România un astfel de festival.
Ioana Ginghină, ambasadoare culturală a României la Festivalul Brave Kids din Polonia se destăinuie emoţionată: „Îmi doresc de foarte mult timp să fac un astfel de proiect în Bucureşti, un proiect care să implice copii şi coordonatori din lumea întreagă. Am acceptat invitaţia de a participa la Festivalul BraveKids acum un an pentru că voiam să-mi confirm faptul că pentru copii nu este nimic greu, nu există bariere legate de culoarea pielii, religie sau de limbă.
Acum când văd tot ceea ce se întamplă în lume, îmi dau seama ca speranţa unui viitor mai bun este în copiii noştri, care îmi doresc să ne salveze. Depinde de noi adulţii să le deschidem orizontul şi să le dăm şansa de a alege singuri ceea ce vor să facă în viaţă. Este cel mai înţelept lucru să nu încercăm să-i influenţăm cu nimic”.