Prof. Dr. Erdal Karaoz este unul dintre cei mai renumiți medici din lume specializați în tratamentul cu celule stem. Încă de când a început studiile în medicină, Prof. Dr. Erdal Karaoz s-a implicat în cercetare și a avut rezultate impresionante. A obținut 36 de premii internaționale și a publicat articole și cărți de medicină. Profesorul vorbește în exclusivitate despre descoperirile sale din medicină și despre modul în care tratamentul cu celule stem da rezultate uimitoare în rândul celor afectați de autism.

”Sistemul imunitar joacă un rol important în autism. Interacțiunile dintre sistemul imunitar și sistemul nervos încep devreme, în stadiul embrionar al vieții, iar neurodezvoltarea cu succes depinde de un răspuns imun echilibrat. În prezent, celulele stem mezenchimale păr să fie cele mai eficiente pentru terapiile celulare pentru tulburarea spectrului de autism, datorită capacităților lor imunomodulatoare. Se presupune că acestea funcționează în tratamentul autismului prin secreția citokinelor antiinflamatorii, care favorizează restabilirea plasticității. Studiile clinice precoce ale transplantului de cellule stem mezenchimale derivate din cordonul ombilical uman au arătat o oarecare eficacitate în tratarea autismului”, spune Prof. Dr. Erdal Karaöz.

autism

În ce constă mai exact procedura de tratare a autismului prin împlântare de celule stem, dar și care este rată de succes, ne spune Dr. Karaöz.

”In autism, tratamentul de implantare a celulelor stem și tratamentul de activare a celulelor sintetice pentru a repară deteriorarea neuronilor motori este de așteptat să aibă un efect antiinflamator periferic, cu potențialul de a vindecă până și reacțiile autoimune. Pacientul va primi tratament pentru îmbunătățirea circulației sângelui, pentru a mari alimentarea cu sânge a nervilor afectați și pentru a hrăni neuronii, împreună cu instruirea zilnică de reabilitare, pentru recuperarea funcției sale motorii. Acest tip de tratament poate face că spiritul și inteligență pacientului să se recupereze, iar la final boală ar putea fi oprită. Cu toate acestea, atunci când discutați despre îmbunătățiri, este important să rețineți că acestea pot diferi de la un pacient la altul, fiind determinate de mai mulți factori cum ar fi cursul medical al pacientului, starea fizică, gravitatea bolii, vârstă și așa mai departe”, a completat profesor Dr. Erdar Karaöz.